Viltkyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En riktig bjudrätt med fina tillbehör, t.ex. sockerärter och en frasig sallad. Mums! Mitt eget tips är att göra MER av den goda såsen; gör 1,5 ggr så mkt sås... ;)

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl outspädd vinbärssaft
  • 1 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 5 krossade enbär
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk soja
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingen i smör på båda sidor i en stekpanna. Blanda crème fraiche, saft, vatten, buljongtärning, enbär, timjan och soja i en traktörpanna. Lägg i kycklingen och låt koka under lock ca 10 min. Servera med kokt potatis och grönsaker.
    2. Mitt eget tips är att göra MER av den goda såsen; gör 1,5 ggr så mkt sås... ;)
    3. En riktig bjudrätt med fina tillbehör, t.ex. sockerärter och en frasig sallad. Mums!

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    styvan 5 december 2007

    Hitttat bild på viltkyckling på arla.

    masverona 10 december 2007

    Mycket god och lite annorlunda kycklingrätt- såsen är hur god som helst!Hälsar Veronica

    Tillberga 9 februari 2008

    jag tog lingonsylt i stället för saften och de gick oxå MYCKET BRA

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben