Viltkyckling

Serverar: 4 portioner

Jättegod kycklingrätt.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 5 krossade enbär
  • 1 tsk timjan
  • 1 dl svart vinbärssaft
  • 1 ½ msk kinesisk soja
  • Garnering
  • Lingon
  • Timjan
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingfiléerna i lite matfett vackert gyllenbruna på båda sidorna. Salta och peppra Vispa samman crème fraiche med saft , vatten , krossade enbär , timjan, smulad buljongtärning och soja. Häll ner det i stekpannan och låt det puttra i ca 10 min. Smaka av
    2. Garnera med lingon och timjan. Bjud frästa kantareller , klyftpotatis , ris eller pressad potatis och sallad till

    Liknande recept

    4
    40 min
    4
    3

    Kommentarer (1)

    flabban 6 april 2010

    Jättegott. Mycket goda smaker. Skar ner kycklingfiléerna i kuber och la även till en hackad gul lök. En klar favorit. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben