Viltlax

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket uppskattad & lättlagad laxrätt!! Avskräcks INTE av den konstiga ingredienslistan, tillsammans blir de gifta...

Ingredienser

  • Laxbit 500 g
  • 2,5 dl grädde (matlagnings- eller visp)
  • 2 msk vilt & kantarellfond
  • 2 msk rårörda lingon
  • 1 tsk timjan
  • 1 krm malen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Dela laxbiten i 4 delar. Förgrädda laxen tills den nästan blir klar (ca 10 min)
    2. Blanda alla övriga ingredienser i en bunke. Häll över laxen och grädda i 20 min. 200 grader
    3. Vid serveringen kan man lägga lite mer rårörda lingon och ev. stekta kantareller över. MUMS!!

    Liknande recept

    3.7
    45 min
    4
    1

    Kommentarer (7)

    abharrysson 6 mars 2008

    Denna är toppen.

    delikat 27 april 2008

    Bästa betyg! Lätt att laga, annorlunda och gott!

    cittaprazama 29 maj 2008

    Låter jättegott!!! Detta ska jag prova i helgen

    camillab 29 september 2008

    Det här är verkligen en favorit och barnen älskar den också! Jag brukar dock inte förgrädda laxen. Använder oftast filéer, lägger i en form saltar lite , rör ihop såsen, häll på och in i ugnen i ca 20-25 minuter.

    majbarn_88 26 november 2008

    jag ska laga den till maria imorron!! =) // Carro

    pia61 18 oktober 2009

    Det här var verkligen gott!!! Jag förgräddade inte laxen, hade den inne i 30 minuter istället, blev kanongott!

    Cindroses 13 februari 2012

    Jättegott! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben