Viltlax

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Det här är mumsigt!

Ingredienser

  • 4 bitar skinn och benfri lax , ca 500 g
  • 2 purjolökar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 2 tsk stötta enbär
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk konc vilt- och kantarellfond
  • 1 - 2 msk lingon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skär laxen och purjolöken i stora bitar.
    3. Lägg purjolöken i botten i en ugnsäker form och fördela laxen ovanpå.
    4. Krydda med salt , peppar, timjan & enbär.
    5. Blanda grädde och fond och häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
    6. Strö över lingon.
    7. Servera med stekt svamp och potatis.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    4
    7

    Kommentarer (1)

    ismo10 1 december 2008

    Kanongott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben