Viltlax
Serverar:
4 portioner
Tid:
45 minuter
Det här är mumsigt!
Ingredienser
4 bitar skinn och benfri lax , ca 500 g
2 purjolökar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
2 tsk stötta enbär
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk konc vilt- och kantarellfond
1 - 2 msk lingon
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär laxen och purjolöken i stora bitar.
Lägg purjolöken i botten i en ugnsäker form och fördela laxen ovanpå.
Krydda med salt , peppar, timjan & enbär.
Blanda grädde och fond och häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
Strö över lingon.
Servera med stekt svamp och potatis.
Liknande recept
Viltlax
4.9
30 min
4
7
Viltlax
4
1
Kommentarer (1)
ismo10
1 december 2008
Kanongott
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!
Kanongott