Vinbärsfrestelse

Serverar: 22 portioner

Tid: 1 timme

Här möts det söta med det lite syrliga i en härlig kombination med mördegen. Du blir förförd.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 200 g margarin eller smör
  • ½ dl strösocker
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 50 g mjukt margarin eller smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 st små ägg
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1-2 tsk krossad kardemumma
  • 8 st röda vinbär i varje form
  • Instruktioner

    1. Gör så här:
    2. Rör samman smör, socker och tillsätt ett ägg i taget. Rör sedan ner havregryn och kardemumma. Blanda samman degen och låt den vila i kylen i cirka 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Gör 22 stycken degbollar och tryck ut i aluminiumformarna. Lägg ca 8 st vinbär i varje form och täck med en klick smet. Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 12-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben