Vinbärsfrestelse

Serverar: 10 portioner

Denna frasiga och lättbakade smördegstårta fylld med vaniljkräm och rikligt med röda vinbär är ett mästerverk för alla tillfällen.

Ingredienser

  • Bottnar
  • 8 djupfrysta smördegsplattor
  • Fyllning
  • 1 gelatinblad
  • 3 dl marsánkräm
  • 2 dl vispgrädde
  • 1-2 tsk vaniljsocker
  • Ca 5 dl röda vinbär
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Börja med bottnarna. Tina smördegsplattorna enligt förpackningens anvisningar.
    2. Lägg samman plattorna två och två. Kavla ut dem till fyrkantiga bottnar, ca 20x20 cm. Lägg bottnarna på vattensköljda plåtar.
    3. Nagga bottnarna med en gaffel. Låt dem vila i kylen cirka 15 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Grädda bottnarna mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt dem svalna på ett plant underlag.
    5. Gör fyllningen. Lägg gelatinbladet i vatten. Koka marsánkrämen enligt förpackningens anvisningar.
    6. Lös upp gelatinbladet i den varma marsánkrämen. Vispa grädden hårt. Vänd ner grädden i marsánkrämen. Smaksätt krämen med vaniljsocker.
    7. Lägg samman bottnarna precis före serveringen. Bred ett lager vaniljkräm och strö över ett lager vinbär på varje botten. Sikta över lite florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben