Denna frasiga och lättbakade smördegstårta fylld med vaniljkräm och rikligt med röda vinbär är ett mästerverk för alla tillfällen.
Ingredienser
Bottnar
8 djupfrysta smördegsplattor
Fyllning
1 gelatinblad
3 dl marsánkräm
2 dl vispgrädde
1-2 tsk vaniljsocker
Ca 5 dl röda vinbär
Garnering
Florsocker
Instruktioner
- Börja med bottnarna. Tina smördegsplattorna enligt förpackningens anvisningar.
- Lägg samman plattorna två och två. Kavla ut dem till fyrkantiga bottnar, ca 20x20 cm. Lägg bottnarna på vattensköljda plåtar.
- Nagga bottnarna med en gaffel. Låt dem vila i kylen cirka 15 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Grädda bottnarna mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt dem svalna på ett plant underlag.
- Gör fyllningen. Lägg gelatinbladet i vatten. Koka marsánkrämen enligt förpackningens anvisningar.
- Lös upp gelatinbladet i den varma marsánkrämen. Vispa grädden hårt. Vänd ner grädden i marsánkrämen. Smaksätt krämen med vaniljsocker.
- Lägg samman bottnarna precis före serveringen. Bred ett lager vaniljkräm och strö över ett lager vinbär på varje botten. Sikta över lite florsocker.
Liknande recept
Kommentarer (0)