En supergod rulltårta med rödvinbärsgelé- och marsankrämsfyllning. Saftig, syrlig och snabb att tillaga.
Ingredienser
Rulltårta
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl mjölk
Fyllning
1 dl marsankräm
100 g smör
½ dl florsocker
1 tsk vanilinsocker
1 dl rödvinbärsgelé
Instruktioner
- Rulltårta:
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda i vetemjöl och bakpulver i äggblandningen.
Vänd försiktigt ner mjölken.
- Bred ut i en smörad och bakplåtsklädd långpanna. (Om långpannan är jättestor så kan rulltårtsbotten bli lite för tunn om ni försöker "smeta" ut smeten i alla hörn och kanter. Kleta ut den lite lagom, jag tror att ni märker vad som blir bra.)
- Grädda i 250 grader cirka 5 minuter.
Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper.
- Fyllning:
Blanda ihop marsanpulver och mjölk så ni får 1 dl marsankräm.
Rör sedan ihop marsankräm, smör, florsocker och vanilinsocker till en slät smet. (Använd gaffel och dela smöret i mindre bitar innan omrörning.)
Bred krämen på den uppstjälpta och svalnade kakan. Bred därefter ut rödvinbärsgelén på marsankrämen.
Rulla ihop rulltårtan.
Ät och njut!
Liknande recept
Kommentarer (0)