Vinbärsrulle

En supergod rulltårta med rödvinbärsgelé- och marsankrämsfyllning. Saftig, syrlig och snabb att tillaga.

Ingredienser

  • Rulltårta
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl mjölk
  • Fyllning
  • 1 dl marsankräm
  • 100 g smör
  • ½ dl florsocker
  • 1 tsk vanilinsocker
  • 1 dl rödvinbärsgelé
  • Instruktioner

    1. Rulltårta: Vispa ägg och socker poröst. Blanda i vetemjöl och bakpulver i äggblandningen. Vänd försiktigt ner mjölken.
    2. Bred ut i en smörad och bakplåtsklädd långpanna. (Om långpannan är jättestor så kan rulltårtsbotten bli lite för tunn om ni försöker "smeta" ut smeten i alla hörn och kanter. Kleta ut den lite lagom, jag tror att ni märker vad som blir bra.)
    3. Grädda i 250 grader cirka 5 minuter. Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper.
    4. Fyllning: Blanda ihop marsanpulver och mjölk så ni får 1 dl marsankräm. Rör sedan ihop marsankräm, smör, florsocker och vanilinsocker till en slät smet. (Använd gaffel och dela smöret i mindre bitar innan omrörning.) Bred krämen på den uppstjälpta och svalnade kakan. Bred därefter ut rödvinbärsgelén på marsankrämen. Rulla ihop rulltårtan. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben