Vinbärsrulle med kokosmaräng

Serverar: 8-10 portioner

Vinbären ger en härlig friskhet till den söta kokosmarängen.

Ingredienser

  • Botten
  • 4-5 äggvitor
  • 2 ½ dl socker
  • 150 g kokosflingor (varav 30 g till formen)
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g vinbär
  • 1 msk florsocker
  • Garnering
  • Vinbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa äggvitorna med hälften av sockret till ett skum. Tillsätt resterande socker lite i taget och vispa till en fast maräng.
    3. Lägg åt sidan 30 g kokos till formen. Rosta resten i en teflonpanna under omrörning eller i ugn tills färgen är gyllene. Vänd försiktigt ner mjölet och den rostade, avsvalande kokosen i marängen.
    4. Häll ut smeten och bred den jämnt på ett bakplåtspapper i en långpanna ca 30x40 cm. Strö över resterande kokos. Grädda i ca 20 minuter.
    5. Ta ut plåten ur ugnen och stjälp upp kakan innan den svalnat på ett nytt bakplåtspapper. Dra av papperet från kakan. Låt den svalna.
    6. Vispa grädden. tillsätt florsocker och rör försiktigt ner vinbären. Bred grädden på bottnen och rulla ihop den. Rulla försiktigt så att den inte spricker.
    7. Skär rullen i önskat antal bitar och garnera med vinbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben