Kokosmaräng med passionscurd och smultron

Serverar: 10 portioner

Solgul passionscurd och röda smultron gör desserten med kokosmaräng och vaniljglass extra inbjudande. Maränger och curd kan förberedas dagen före servering.

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 2½ dl socker
  • ½ dl kokosflingor
  • Passionscurd
  • 2 passionsfrukter
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 50 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • Tillbehör
  • Äkta vaniljglass
  • Smultron
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125 grader.
    2. Blanda äggvitor och socker i en bunke. Sätt bunken i vattenbad och värm marängsmeten till 55 grader under vispning. Ta bunken från vattenbadet och vispa marängen tills den kallnat. Vänd i hälften av kokosen.
    3. Klicka ut smeten med två skedar till 10 maränger på en plåts med bakplåtspapper. Strö över resten av kokosen. Grädda mitt i ugnen ca 1½ timme, marängerna ska vara lite sega i mitten. Låt kallna på plåten.
    4. Halvera och gröp ur passionsfrukten, spara lite av kärnorna. Blanda fruktköttet, citronskal och citronsaft, smör och socker i en kastrull. Värm under omrörning tills smöret smält.
    5. Vispa ihop ägg och äggulor och blanda ner i kastrullen. Sjud tills det tjocknar under omrörning. Sila curden och tillsätt de sparade kärnorna.
    6. Servera marängerna med passionscurd, vaniljglass och smultron.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben