Äppelgrottor med kokosmaräng

Serverar: 8 portioner

Oemotståndliga!

Ingredienser

  • Mördeg
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 msk socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 3-4 äpplen
  • 3 msk pressad citronsaft
  • 3 msk socker
  • Maräng
  • 4 äggvitor
  • 4 msk pressad citronsaft
  • 3 msk socker
  • Maräng
  • 4 äggvitor
  • 4 msk socker
  • 4 msk kokosflingor
  • 1/2 msk rivet citronskal
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175 grader.
    2. Blanda samman mjöl och socker direkt på bakbordet. Tillsätt matfett och finfördela det till en smulig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop allt till en deg.
    3. Dela degen i 8 lika stora bitar. Tryck ut dem i portionsformar, ca 10 cm i diameter. Grädda bottnarna mitt i ugnen ca 10 minuter.
    4. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Lägg dem i en kastrull tillsammans med pressad citronsaft och socker. Låt äpplena sjuda på svag värme ett par minuter.
    5. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner kokos, socker och citronskal. Fördela äpplena med sin lag i bottnarna. Spritsa marängsmeten över. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
    6. När marängen har fått lite färg är äppelgrottorna färdiga. Bjud eventuellt mjukrörd glass till. Garnera gärna med myntablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben