Kokosmaräng

Maränger med kokos i fick min son när vi bytte gymnasiestudenter under en vecka med en Polsk skola.

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 2/3 glas socker
  • 50g kokosflingor (malna)
  • 1 matsked mjöl
  • Instruktioner

    1. Vispa upp äggvitor hårt. Strax innan du är färdig, lägg till 3 matskedar socker.
    2. Fräs lätt kokosflingor utan fett tills de får gul färg och när de har kallnat blanda ihop med resten av sockret och mjölet. Slutligen rör försiktigt ihop med uppvispade äggvitor.
    3. Täck bakplåt med bakplåtspapper och fördela blandningen med en sked.
    4. Grädda 25 minuter i ca 140 grader med ugnens dörr på glänt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben