Nu gör vi något riktigt gott med den svenska vitkålen !!!!
Ingredienser
1 kg vitkål
300 g blandfärs
2 potatisar (kokta och kalla)
5 dl mjölk
2-3 msk sirap
1 ½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
Smör
Instruktioner
Blanda färsen med salt och svartpeppar.
Mosa dom kokta och kalla potatisarna och blanda i färssmeten tillsammans med mjölken.
Strimla vitkålen och bryn i smör i en stekpanna. Ringla över sirapen.
Varva kål och den lösa färssmeten i en stor smord form.
Understa och översta lagret skall vara kål.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 60 minuter.
Inte grann att se på vilket såklart drar ner betyget. Men god smak! En ganska söt rätt.
Jag lät köttfärsen bryna lite innan jag blandade ner den med mjölk och potatis. Då behövdes bara 40 min i ugnen. Det behövs även några extra potatisar att servera till rätten när den är klar, utöver de två som står under ingredienser. Serverades med fördel med lite broccoli, ärtor och morötter vid sidan.
Inte grann att se på vilket såklart drar ner betyget. Men god smak! En ganska söt rätt. Jag lät köttfärsen bryna lite innan jag blandade ner den med mjölk och potatis. Då behövdes bara 40 min i ugnen. Det behövs även några extra potatisar att servera till rätten när den är klar, utöver de två som står under ingredienser. Serverades med fördel med lite broccoli, ärtor och morötter vid sidan.