Vitkålsgratäng

Serverar: 4 portioner

Nu gör vi något riktigt gott med den svenska vitkålen !!!!

Ingredienser

  • 1 kg vitkål
  • 300 g blandfärs
  • 2 potatisar (kokta och kalla)
  • 5 dl mjölk
  • 2-3 msk sirap
  • 1 ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med salt och svartpeppar. Mosa dom kokta och kalla potatisarna och blanda i färssmeten tillsammans med mjölken. Strimla vitkålen och bryn i smör i en stekpanna. Ringla över sirapen. Varva kål och den lösa färssmeten i en stor smord form. Understa och översta lagret skall vara kål. Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 60 minuter.
    2. Servera med lingonsylt och kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sleijon 9 februari 2012

    Inte grann att se på vilket såklart drar ner betyget. Men god smak! En ganska söt rätt. Jag lät köttfärsen bryna lite innan jag blandade ner den med mjölk och potatis. Då behövdes bara 40 min i ugnen. Det behövs även några extra potatisar att servera till rätten när den är klar, utöver de två som står under ingredienser. Serverades med fördel med lite broccoli, ärtor och morötter vid sidan.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben