Vitlöksisterband i baconrock
En ny och kul idé på fyllda isterband där ni inte riskerar att de spricker.
Blev underbart goda serverade med stuvade makaroner och senap.
Vad gäller den pressade citronen så säger jag ja men ”lilla gumman” nej.
Så det får ni avgöra själva efter tycke och smak.
Ingredienser
2 isterband (300 g)
140 g bacon (1 paket)
3-4 vitlöksklyftor
Eventuellt lite pressad citron
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
Gör ett snitt i isterbanden på längden.
Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt, och tryck ner dem i skårorna.
- Linda varje isterband väl med baconskivorna ca 4-5 skivor på varje korv.
- Sätt in mitt i ugnen med en plåt med aluminiumfolie under för att samla upp baconflottet.
- Låt stå 20-25 minuter till baconen är bruna och knapriga.
Liknande recept
Kommentarer (0)