Vitlöksisterband i baconrock

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

En ny och kul idé på fyllda isterband där ni inte riskerar att de spricker. Blev underbart goda serverade med stuvade makaroner och senap. Vad gäller den pressade citronen så säger jag ja men ”lilla gumman” nej. Så det får ni avgöra själva efter tycke och smak.

Ingredienser

  • 2 isterband (300 g)
  • 140 g bacon (1 paket)
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • Eventuellt lite pressad citron
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Gör ett snitt i isterbanden på längden. Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt, och tryck ner dem i skårorna.
    2. Linda varje isterband väl med baconskivorna ca 4-5 skivor på varje korv.
    3. Sätt in mitt i ugnen med en plåt med aluminiumfolie under för att samla upp baconflottet.
    4. Låt stå 20-25 minuter till baconen är bruna och knapriga.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben