Köttfärsrullader i baconrock

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 timme

Härliga rullader i gräddsås som smakar underbart gott.

Ingredienser

  • 600 g köttfärs
  • 1 stor gul lök
  • Salt
  • Peppar
  • 1 paket bacon (140 g)
  • Smör till stekning
  • Sås
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 kalvbuljongtärningar
  • Peppar
  • Ev salt
  • Ev maizena redningsmjöl för ljusa såser
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken.
    2. Blanda köttfärs med lök, salt och peppar.
    3. Gör 14 rullar av köttfärsen. Skär baconet i mitten. Linda in varje rulle i bacon och bryn dem i en stekpanna.
    4. Gör såsen i en kastrull, rör ner tomatpurén i grädden och tillsätt buljongtärningarna och peppra. Låt koka upp. Smaka av. Lägg köttfärsrullarna i såsen och låt koka ca 20 minuter. Smaka av och tillsätt mer salt om det behövs samt maizena om du vill ha tjockare sås.
    5. Servera med kokt potatis, ris eller sallad eller saltgurka och svartvinbärsgelé.

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    Roskerstin 12 juli 2012

    Svärmors paradrätt sedan många, många år men vi kallar den efter farmors recept 'Köttbullar med trasor'. Fortfarande vill mina barn ha denna maträtt trots att de nu är vuxna och har egna barn men även barnbarnen gillar denna mat.

    sivan52 13 juli 2012

    Hej ! Gjorde denna rätt igår och den var superlätt och jättegod kommer absolut att göra om det. kram från Siv

    Bettan1969 13 juli 2012

    Hej! Kul att ni tycker om denna rätt:) Den är verkligen enkel att göra och smakar gott. Inte heller så dyr. Tack för kommentarer, alltid kul! Kram Bettan

    Ayla71 24 juli 2012

    Väldigt gott, kommer att göras fler gånger :)

    cassiopeja 14 augusti 2012

    Väldigt gott, och enkelt enligt mig, 5/5 :)

    tomisi 22 oktober 2012

    Supergod vardagsrätt. Nästa gång skippar jag tomatpuren, det blir nog ännu godare så.

    Nojjan69 6 juli 2014

    Riktigt bra! fantastiskt gott! Hade i för sig i en skvätt rödvin i såsen också, blev kanongott! Tack för ett fint recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben