Grekiska köttfärsrullader

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Rulladerna är fyllda med fetaost och soltorkade tomater.

Ingredienser

  • Köttfärssmet
  • 400 g köttfärs
  • ½ gul lök, finhackad
  • 2 ägg
  • 1 dl skorpsmulor
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk oregano
  • 1-2 vitlöksklyftor, pressade
  • Svartpeppar
  • Fyllning
  • 100 g fetaost, skureni små bitar
  • Soltorkad tomat, hackad
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienser till köttfärssmeten i en skål. Rör om med hjälp av elvisp för att få en jämn och smidig smet. Bred ut köttfärssmeten på ett bakplåtspapper. Skär ut rutor ca. 5 x 5 cm stora, och fördela lite fetaost och soltorkad tomat mitt på varje ruta. Rulla ihop till rullader och se till att smeten täcker fyllningen. Stek i stekpanna på svag värme eller i ugn på 175 C i ca. 20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben