Grekiska karréspett

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Det bästa med den här rätten är att du kan göra den på spisen.

Ingredienser

  • 500-600 g fläskkarré
  • Salt
  • Peppar
  • 1-2 rödlökar (hackade)
  • 2 msk persilja (hackad)
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl rödvin
  • Sallad
  • 1 liten ask körsbärstomater
  • ½ gurka (skalad och skivad)
  • 1 rödlök (skivad)
  • 1 dl stora oliver
  • 150 g fetaost i bitar
  • 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i små kuber. Lägg i bunke, salta och peppra. Tillsätt rödlök, persilja, vinäger och vin, blanda väl. Marinera i 2-3 timmar. Gärna över natten i kylskåp.
    2. Dela tomaterna. Lägg tomater, gurka, lök och oliver i en skål. Vänd ner osten. Ringla över oljan. Smaksätt med salt och peppar.
    3. Ta fram köttet och trä upp köttbitarna på spett. Stek dem runt om i en het panna ca 10-15 min tills köttet är genomstekt. Servera köttet tillsammans med grönsakerna.
    4. Garnera gärna med citronklyftor och hackad persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben