Grekiska plattbröd

Lätt som en plätt.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 75 g smör
  • 3 dl mild yoghurt
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, bakpulver, oregano och salt. Finfördela smöret i blandningen och rör i yoghurt. Arbeta ihop till en deg. Dela degen i 8 delar. Platta ut dem med mjölad hand till tunna, ovala kakor på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt bröden svalna inlindade i bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    monicadanell 28 mars 2010

    Hej Lena idag har jag bakat brödet! kanon gjorde en dubbel sats kommer att göra om dom tack för ett kanon recept 5 poäng monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben