Vitlökspaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Även om pajen innehåller annat än vitlök så är det den smaken som dominerar - verkligen nåt för vitlöksälskaren!

Ingredienser

  • 3 dl mjöl
  • 125 g smör
  • 3 msk vatten
  • Fyllning 1
  • 300 g champinjoner på burk
  • 3 msk tomatpuré
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • Fyllning 2
  • 200 g keso
  • 2 ägg
  • 2 dl riven ost
  • ½ tsk salt
  • 1½ dl grädde
  • Instruktioner

    1. Ugn:225°
    2. Förgrädda pajskalet till en gyllene färg. Blanda under tiden ihop fyllningarna. Ta gärna mer champinjoner om du tycker om det.
    3. Bred på fyllning 1 och slå över fyllning 2. Grädda 25-30 minuter.
    4. Servera med sallad och njuuut!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    The_mama97mia 12 april 2012

    Hihi, NU hittade jag det här receptet, har lagt in det bland mina recept men jag kallar det för Quiche Lorraine, en paj vi gjorde mycket på 70-80-talet! Urgod!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben