Tomat- och vitlökspaj

Serverar: 4-6 portioner

Låt dig inte avskräckas av den stora mängden vitlök. Eftersom vitlöken förvälls blir smaken mildare - och ännu godare!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 krm salt
  • 200 g kesella mager
  • Fyllning
  • 3 hela vitlökar
  • 12 körsbärstomater
  • 1 knippa färsk timjan
  • 75 g mager ost, mellanlagrad, 17 %
  • 3 ägg
  • 2 dl mellanmjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med pajdegen. Blanda mjöl, tomatpuré och salt, gärna i matberedare. Tillsätt kesellan och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter.
    2. Förgrädda pajskalet i 225 grader, ca 10 minuter. Ta pajskalet ur ugnen och sänk värmen till 200 grader.
    3. Gör fyllningen: Lägg de oskalade vitlöksklyftorna i en kastrull. Täck dem precis med vatten. Låt klyftorna koka ca 3 minuter. Häll bort vattnet och fyll på med lika mycket nytt vatten. Koka klyftorna ytterligare ca 3 minuter. Häll bort vattnet och skala vitlöksklyftorna.
    4. Skölj och halvera körsbärstomaterna. Finfördela timjan och ost i matberedare. Tillsätt ägg, mjölk, salt och kajennpeppar.
    5. Fördela vitlöksklyftorna och tomathalvorna i pajskalet. Häll över äggstanningen. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills den fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben