Vitlökssnurror

Serverar: 25 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Ett gott tilltugg till salladen eller varför inte som snacks.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl ljummet vatten (37 grader)
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • Ca 5 dl mjöl
  • Fyllning
  • 4 vitlökssklyftor
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • Garnering
  • Sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Smula sönder jästen i degbunken och häll över det ljumma vattnet. Rör ut jästen och tillsätt olivolja och salt. Tillsätt mjölet och knåda degen smidig. Låt jäsa övertäckti 30 minuter.
    2. Ta upp degen och knåda den på mjölat bakbord. Tillsätt mer mjöl om degen verkar för lös.
    3. Kavla ut till en rektangulär platta, ca 1/2 cm tjock. Blanda pressad vitlök, salt och olivolja och bred över degplattan. Rulla ihop från långsidan och skär i skivor som läggs på plåt. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
    4. Pensla med vatten och strö på sesamfrön. Grädda i 225 grader 8-10 minuter eller tills bröden fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Nallepuh13 26 februari 2009

    Jättegott!! MÅSTE PROVAS!!!

    catlover 30 maj 2009

    Låter jättemumsigt, jag bara älskar allt som det ska vara vitlök i så detta recept ska jag prova.

    brednoret20 15 maj 2010

    går dom att frysa?

    Vintra 26 januari 2012

    Hade varken olivolja eller sesamfrön hemma. Körde raps olja istället och det funkade fin fint. Jättegoda blev dom. Klar femma. :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben