Ett gott tilltugg till salladen eller varför inte som snacks.
Ingredienser
25 g jäst
2 dl ljummet vatten (37 grader)
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
Ca 5 dl mjöl
Fyllning
4 vitlökssklyftor
1/2 tsk salt
1 msk olivolja
Garnering
Sesamfrön
Instruktioner
- Smula sönder jästen i degbunken och häll över det ljumma vattnet. Rör ut jästen och tillsätt olivolja och salt. Tillsätt mjölet och knåda degen smidig. Låt jäsa övertäckti 30 minuter.
- Ta upp degen och knåda den på mjölat bakbord. Tillsätt mer mjöl om degen verkar för lös.
- Kavla ut till en rektangulär platta, ca 1/2 cm tjock. Blanda pressad vitlök, salt och olivolja och bred över degplattan. Rulla ihop från långsidan och skär i skivor som läggs på plåt. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
- Pensla med vatten och strö på sesamfrön. Grädda i 225 grader 8-10 minuter eller tills bröden fått fin färg.
Liknande recept
Kommentarer (4)
Jättegott!! MÅSTE PROVAS!!!
Låter jättemumsigt, jag bara älskar allt som det ska vara vitlök i så detta recept ska jag prova.
går dom att frysa?
Hade varken olivolja eller sesamfrön hemma. Körde raps olja istället och det funkade fin fint. Jättegoda blev dom. Klar femma. :D