Rökiga vitlökssnurror

Serverar: 32 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Perfekt portionsbröd till, grillat, skaldjur eller sallad mm. Går mycket bra att frysa. Åter en galen idé som blev succé på buffé.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 tsk liquid smoke
  • 2 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 14-15 dl lantbrödsmjöl, ljust
  • Fyllning
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 3-4 klyftor vitlök, pressade
  • 2 tsk citron, pressad
  • 2 msk persilja, finhackad
  • Pensling
  • 1 Ägg, uppvispat
  • Sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och häll i mjölken. Låt bli 37 grader fingervarmt.
    2. Smula jästen i en bunke och lös upp i lite av vätskan.
    3. Tillsätt resten av vätskan, salt, socker och liquid smoke. Rör om så allt blandas ordentligt.
    4. Tillsätt det mesta av mjölet och knåda i minst 10 minuter tills degen släpper kanterna lätt.
    5. Täck över och låt jäsa i 30-40 minuter. Rör under tiden ihop alla ingredienser till fyllningen.
    6. Stjälp upp på mjölat bakbord och dela i 2 delar. Kavla ut varje del till en rektangel ca ½-1 cm tjock.
    7. Bred ut fyllningen på och rulla ihop från långsidan. Skär varje rulle i ca 16 bitar.
    8. Placera med snittytan upp i bullformar på plåtar. Täck över och låt jäsa 30 minuter.
    9. Sätt ugnen på 225 grader.
    10. Pensla med det uppvispade ägget och strö över sesamfrön.
    11. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter.

    Liknande recept

    5
    1 h 15 min
    25
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben