Rökig paprikagräddsås

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

Denna paprikasås är som klippt och skuren för allt grillat eller stekt kött. Spred även nu i smällkalla januari en lätt arom av sommarens grillkvällar. På bilden serverad till ”Panerade ost och paprikabiffar” som också finns på MK.

Ingredienser

  • 1-2 morötter (100 g)
  • 150-200 g paprika (gärna spillbitar i olika färger)
  • 25 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • ½-1 tsk liquid smoke
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Paprikapulver
  • Instruktioner

    Finhacka paprikan och grovriv morötterna. Fräs det skurna i smöret så det slaknar och börjar få lite färg. Pudra över mjölet och rör om. Tillsätt mjölk, grädde, liquid smoke och smulad buljongtärning. Koka upp under omrörning. Låt småsjuda på svag värme i 10-15 minuter, så alla smaker får koka ihop. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben