Vörtbullar

Ett annat sätt än att bjuda på börd på julen

Ingredienser

  • 25 g smör
  • 1 dl sirap
  • 1 lättöl, 33cl eller 3 ½ dl vatten
  • 50 g jäst
  • 1 påse vörtmix (90 g)
  • 5 dl rågsikt
  • 5 dl vetemjöl
  • Ev ½ dl russin
  • Instruktioner

    1. Smält smör i en kastrull.
    2. Tillsätt sirap och lättöl eller vatten.
    3. Låt degvätskan bli 37 grader.
    4. Finfördela jästen i en degbunke.
    5. Tillsätt degvätskan och påsens innehåll.
    6. Blanda väl tills degvätskan blir slät och tillsätt därefter mjöl och ev russin, degen ska vara ganska lös.
    7. Låt degen jäsa ca 1 timme.
    8. Ta ut degen försiktigt ut bunken.
    9. Ta en kniv och dela försiktigt bullarna i schack rutor och lägg på plåt.
    10. Sätt in plåten i ugnen och starta sedan ugnen på 175 grader c.
    11. Pensla sedan en eller flera gången med varmt vatten på bullarna.
    12. Ta ut bullarna när de ser färdiga ut på ovansidan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben