Snabba vörtbullar

Serverar: 20 portioner

I ett nafs har du dessa saftiga och goda vörtbullar.

Ingredienser

  • 12 dl rågsikt
  • 1 påse jäsblandning
  • 1 påse vörtkryddor, 90g, Santa Maria
  • 1 msk salt
  • 250 g kesella 1%
  • 1 påse korinter, 75g
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl mörk sirap
  • 5 dl porter eller julmust
  • 1-2 dl vetemjöl till utbakning
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser. Rör ned olja, kesella, sirap och porter. Blanda ordentligt till en kladdig deg. Vänd ut degen på bakbord tillsammans med vetemjöl. Var försiktig med mjölet, för mycket mjöl ger torra bullar.
    2. Rulla runda frallor av degen och lägg på pappersklädda plåtar. Lägg bakduk över plåtarna. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Grädda frallorna i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna under bakduk.

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben