Vörtkryddade Hönökakor

Serverar: 6 portioner

Passar lika bra till skinkmackan och pastejen som på julfrukosten.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 100 g smör
  • 6 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 4 msk mörk sirap
  • 3 msk vörtkrydda
  • 16-17 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Rör ut jästen i degvätskan. Tillsätt salt, sirap, vörtkryddor och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 250 grader.
    3. Ta upp degen på mjölat bord och knåda den lätt. Dela degen i 6 bitar och rulla bitarna till bullar. Kavla ut bullarna till runda kakor, ca 25 cm i diameter. Flytta över brödkakorna på plåtar med bakplåtspapper, det går enklast genom att rulla upp dem på kaveln.
    4. Nagga kakorna med en brödnagg eller gaffel. Grädda genast mitt i ugnen i 6-8 minuter. Låt svalna mellan bakdukar på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben