Från Wales kommer denna typiskt engelska specialitet. Welsh rarebit är en smörgås med en blandning av ägg, ost och lite öl. En pikant supérätt med vuxen smak.
Ingredienser
150 g cheddarost
1 msk smör eller margarin
½ tsk senapspulver
1 krm vitpeppar
0.75 dl öl
1 ägg
4 skivor rostat bröd
Instruktioner
- Skär osten i små tärningar eller riv den grovt.
- Smält matfettet på svag värme i en tjockbottnad kastrull. Rör i ost, senap och peppar. Tillsätt öl när osten har börjat smälta. Rör om.
- Vispa ägget och häll det i ostmassan, rör om så att massan blir jämn och fin.
- Kantskär ev brödskivorna och rosta dem.
- Häll ostmassan över de varma rostade brödskivorna och servera.
- Du kan även pudra lite kajennpeppar på smörgåsarna precis innan du serverar dem.
Liknande recept
Kommentarer (0)