...heter "Welsh Rarebit" på engelska och hör till de klassiska varma smörgåsarna. Gott till ett glas öl eller en kopp te. Så gott tycker jag...
Ingredienser
4 skivor vitt formbröd
200 g cheddar eller grevéost
1 msk smör eller margarin
½ - 1 tsk senapspulver
1 dl öl
1 lättvispat ägg
Instruktioner
Ugn 250 grader.
Skär osten i tärningar och lägg dem i en kastrull tillsammans med fett, senapspulver och öl.
Värm under omrörning tills osten har smält.
Ta kastrullen från värmen och tillsätt det lätt uppvispade ägget.
Fördela ostmassan på brödskivorna och gratinera mitt i ugnen i ca 5 minuter.
Servera genast, gärna med en sallad.
Du kan variera ostsmörgåsen:
På brödet under ostmassan kan du lägga kokt ägg, musslor eller sardiner. Du kan också rosta brödet, hälla på ostmassan och servera genast utan gratinering.