Wild elephant cocktail

Serverar: 1 portioner

Kokos, rom och krämig gräddlikör – mums!

Ingredienser

  • 1 dl kokosmjölk
  • 2 cl sockerlag
  • 3 cl rom, ljus eller mörk
  • 3 cl wild africa cream
  • Is
  • Kokos, färsk rostad, till garnering
  • Sockerlag
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Öppna en kokosnöt, ta ut innanmätet och hyvla det tunt. Lägg skivorna på bakplåtspapper på en plåt och rosta i ugnen några minuter. Låt dem eftertorka på plåten i rumstemperatur.
    2. Lägg is i en shaker och fyll på med kokosmjölk, sockerlag, rom och Wild Africa-likör. Skaka drinken kraftigt i shakern. Lägg is i ett drinkglas. Sila upp drinken i glaset och toppa med rostad kokos.
    3. Sockerlag: Blanda ingredienserna i en kastrull. Låt det koka upp långsamt. Färdigt då sockerkristallerna löst sig. Låt kallna och blanda goda drinkar!

    Liknande recept

    5
    10 min
    2
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben