Ljummen cocktail med Zabaione

Serverar: 4-6 portioner

Fräsch, fräck och annorlunda dessert för vuxna.

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 2 dl hasselnötter, grovhackade
  • 2 msk råsocker
  • 2 brk Del Monte Fruktcocktail i juice, 415 g, utan lag
  • 5 limefrukter, rivet skal ifrån
  • Zabaione
  • 4 äggulor
  • 4 msk socker
  • 4 msk Madeiravin
  • 4-6 Pirouline rån
  • Instruktioner

    1. Värm en panna med smör och stek nötterna tillsammans med sockret i några minuter så att nötterna blir lätt karamelliserade. Häll i fruktcocktailen och strö över limeskalen.
    2. Blanda ingredienserna till Zabaionen i en skål och koka i vattenbad under vispning tills krämen sakta tjocknar. Den ska bli som en äggtoddy.
    3. Häll fruktcocktailen i ett glas och rippla över toddyn, dekorera med ett rån.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben