Ylvas favoritlammgryta

Serverar: 4 portioner

Gott.

Ingredienser

  • 1 kg framdelskött av lamm, med ben
  • 500 gr passerade tomater
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 lagerblad
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • 500 gr blandade rotfrukter t ex kålrot, morötter, palsternacka, selleri
  • 1 lök
  • Klippt persilja
  • Instruktioner

    Koka köttet mört med passerade tomater, vitlök och kryddor. Tillsätt blandade rotfrukter och till sist lök. Koka mjukt men med spänsten kvar. Strö persilja över innan serveringen. Servera potatis eller ris till. Urbenad kan den bjudas som “festmat”.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben