Ylvas limpa

Serverar: 6 portioner

Den här limpreceptet kommer från min moster Ylva. Jag serverades det varje morgon som barn, nostalgi!=)

Ingredienser

  • 1 l ljummet vatten
  • 3-4 ägg
  • 1 burk farinsocker
  • 1 tsk salt
  • 1,5 hg jäst
  • 2 kg rågsikt
  • vetemjöl till utbaket
  • Instruktioner

    1. Värm vattnet ljummet i kastrull.Häll i stor bunke, helst hushållsassistent, rör ut jästen i vattnet.
    2. Tillsätt salt,farin,ägg och rågsikt och maskinknåda den smidig.Låt degen jäsa till dubbel storlek under bakduk.
    3. Ta upp degen på bakbordet och dela den i 6 delar.Forma till limpor,lägg på plåtar och låt dem jäsa.
    4. Grädda 20-25 minuter i 175 grader,pensla med vatten.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    3
    1
    5
    1 h 30 min
    2
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben