Yoghurtbaguett

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Det här brödet är väldigt snabb och enkelt att göra.

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 3 dl naturell yoghurt
  • 2 tsk salt
  • 1 l vetemjöl, eller dinkelsikt
  • 1 tsk socker
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i lite av vattnet (37 grader). Blanda i resten av vattnet, yoghurt, salt, socker och 1 liter mjöl.
    2. Arbeta degen väl, gärna så länge som 10 minuter, lång tid ger segare, godare bröd. Låt jäsa i 1–2 timmar.
    3. Knåda degen på mjölat bakbord. Skär degen i 4 lika stora bitar. Baka ut baguetterna genom att rulla ut längder och sedan tvinna dem lite. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter på plåten.
    4. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter

    Liknande recept

    5
    2 h 30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben