Yoghurtbaguetter

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Mycket god och lite nyttigare än vanlig baguett.

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 3 dl naturell yoghurt
  • 2 tsk salt
  • 1 l vetemjöl, eller dinkelsikt
  • 1 tsk socker
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i lite av vattnet (37 grader). Blanda i resten av vattnet, yoghurt, salt, socker och 1 liter mjöl.
    2. Arbeta degen väl, gärna så länge som 10 minuter, lång tid ger segare, godare bröd. Låt jäsa i 1–2 timmar.
    3. Knåda degen på mjölat bakbord. Skär degen i 4 lika stora bitar. Baka ut baguetterna genom att rulla ut längder och sedan tvinna dem lite.
    4. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter på plåten. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Christina56 24 juli 2008

    Bakade dem med vanligt mjöl och naturell youghurt med vaniljsmak. Mycket gott tyckte familjen

    MelleBandolo 10 januari 2009

    verkar gott :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben