Yoghurtglass med honung och nötter

Serverar: 4 portioner

Vit och vacker glass som helst serveras nylagad.

Ingredienser

  • 3 blad gelatin
  • 5 dl naturell rumsvarm yoghurt
  • 1 dl vit sirap
  • 6 msk flytande honung
  • 6 msk rostade hackade valnötter
  • Garnering
  • Valnötskärnor
  • Instruktioner

    1. Rosta valnötterna och grovhacka dem. Blötlägg gelatinbladen 5 minuter. Ta upp bladen och låt dem smälta på ganska svag värme i en liten kastrull. Rör i yoghurten, 1 dl i taget. Rör i sirapen.
    2. Snabbkyl blandningen under omrörning i vattenbad eller låt den svalna, den får inte stelna. Kör den kalla blandningen i glassmaskin 20 minuter tills den blir glasskonsistens.
    3. Fördela honungen i smaka höga serveringsglas. Strö ett lager nötter ovanpå honungen, Skeda glassen försiktigt över. Garnera med valnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben