Yoghurtglass med jordgubb och vit choklad

Serverar: 6 portioner

Choklad och jordgubbssmak... ljuvlig kombination.

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 4 msk florsocker
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 150 g vit choklad
  • 200 g jordgubbar, färska eller frysta
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden hårt. Vispa äggulor och florsocker poröst. Vänd ner grädden och yoghurten i äggröran, ta lite i taget.
    2. Rör ner jordgubbarna. Om de är färska: hacka sönder dem lite innan. Om de är frysta: tina något, rör runt så att jordgubbarna går i sönder och smeten får en härligt rosa färg.
    3. Smält den vita chokladen och rör ner i smeten. Ställ in i frysen och rör om då och då för att få en jämnare konsistens. Låt stå i 6– 8 timmar.
    4. Ta ut 15 minuter innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben