Ystra Esters krusbärsgelé med gin

God till ostbrickan och till mat.

Ingredienser

  • 1 kg gröna omogna krusbär
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl gin
  • Saften av 1 citron
  • Lika mycket socker som saften väger
  • Pepparmyntsblad
  • Instruktioner

    Rensa och skölj bären och häll dem i en gryta tillsammans med vatten, gin och citronsaft. Koka upp, sänk temperaturen och lägg på ett lock. Småsjud i 15 minuter. Häll upp i finmaskig sil och pressa ur saften med baksidan av en slev eller stor sked. Häll därefter saften i en silduk och låt självrinna till en klar saft. Mät upp och väg saften. Tillsätt lika stor mängd socker som saften väger. Koka och skumma noga. Ska hålla 105 grader. Har du ingen termometer så gör du ett geléprov på en kall tallrik. Häll genast upp på väl rengjorda, förvärmda glasburkar och dekorera med ett par blad färsk pepparmynta i varje burk.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    BennyL 22 augusti 2011

    Jag skippade gin (för det gillar jag inte) och tog också lite mindre vatten. Det blev en fantastiskt god gelé.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben