Zucchinibröd

Serverar: 16 portioner

Luftiga zucchinifrallor med pumpafrön. Den rivna zucchinin blir härligt mjuk och seg. De passar utmärkt på buffén eller till middagssoppan.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2½ dl gräddfil, rumsvarm
  • 1 msk honung
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 6½-7 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 100 g zucchini, grovt riven
  • Garnering
  • 1 dl Pumpakärnor
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i gräddfilen. Tillsätt honung, olja och salt. Tillsätt nästan allt mjöl och arbeta ihop till en fast deg. Blanda ner havregryn och riven zucchini till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
    2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i 16 bitar. Rulla bitarna till bollar. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt bollarna jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Pensla bröden med vatten och strö över pumpakärnor. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt dem svalna på ett galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben