Zucchinibröd

Serverar: 16 portioner

Detta mjuka bröd får läcker färg, naturlig sötma och blir lite extra saftigt tack vare tillsatsen av riven zucchini. Brödet innehåller ingen jäst utan bakpulver.

Ingredienser

  • 2½ dl riven zucchini
  • Olja, smör eller margarin till formen
  • 2 äggvitor
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 1 1/4 dl lättmjölk
  • ½ dl olja
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 1/4 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk natriumbikarbonat
  • ½ tsk malen kanel
  • 1 krm bakpulver
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj en fettsnål bakform (1½ liter) lätt med smält matfett eller olja.
    2. Lägg den rivna zucchinin i en nätsil och låt rinna av i ca 15 minuter. Lägg ett dubbelt lager med hushållspapper över zucchinin. Tryck lätt och sug upp resten av vätskan. Lägg raspet i en stor skål. Vispa upp äggvitorna lätt och blanda ner. Tillsätt socker, mjölk och olja. Blanda väl.
    3. Mät upp och blanda mjölsorterna med bikarbonat, kanel och bakpulver. Rör ner de torra ingredienserna i zucchiniblandningen. Blanda snabbt samman. Häll smeten i den smorda formen.
    4. Grädda tills ytan är gyllenbrun och smeten inte längre fastnar på en provsticka, 35-40 minuter. Låt svalna i formen på galler i 10 minuter. Stjälp upp brödet och låt det svalna helt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben