Zucchinicarbonara

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Min ekologiska grönsaksodling fungerar lite väl bra och jag har en herrans massa zucchini att ta reda på. Här är ett gott pastarecept med zucchini för alla er som har samma problem som jag:)

Ingredienser

  • 2 st runda zucchini eller 2 st vanliga
  • 2 pkt färsk pasta, gärna fullkorn
  • 4 stora äggulor från kravmärkta ägg
  • 2,5 dl matlagningsgrädde, gärna ekologisk och laktosfri
  • 2 rejäla nävar nyriven parmesan
  • 2 pkt bacon
  • Timjan
  • Bladpersilja
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Dela baconet i bitar stek det knaprigt i en wokpanna.
    2. Dela zucchinin i fingerstora bitar och låt dem steka med baconet. Salta och peppra. Koka pastan.
    3. Blanda äggulor, grädde och parmesan, salta och peppra lätt. Hacka persilja och timjan och stek med baconet och zucchinin. Häll av pastan och spara en halv dl av pastavattnet. Häll den färdigkokta pastan i woken, dra av från värmen och häll över äggblandningen och pastavattnet. Servera genast.
    4. Variera med broccoli eller blomkål istället för zucchini.
    5. Ursprungsreceptet kommer från Hemma hos Jamie.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Smulpajen 14 augusti 2008

    Mmmm, det här låter underbart gott! Ska provas snarast.

    carol 31 juli 2009

    Det här blev mycket lyckat och gott. Hade visserligen ingen färsk pasta så jag tog vanlig och jag tärnade även en bit röd paprika jag hade i kylskåpet men annars gjorde jag enligt receptet. Tack för receptet! :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben