Carbonara med mera grönt och mindre pasta. Välj om du vill göra den helt vegetarisk eller servera med knaperstekt bacon.
Välj små zucchini, de har fastare kött. Gör en sallad av zucchinin som blir över.
Ingredienser
300 g spaghetti
2 zucchini, gärna 1 gul och 1 grön
2½ dl matlagningsgrädde
4 dl riven Sveciaost
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta
2 msk smör/rapsolja
2 dl gröna ärter
Servering
4 äggulor
Eventuellt knaperstekt bacon
Instruktioner
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Hyvla långa remsor av zucchini med osthyvel, lämna den innersta delen. Fräs remsorna i smör/rapsolja i en stekpanna, tillsätt ärterna mot slutet.
Vispa ihop grädde, hälften av osten, salt och peppar. Riv i vitlöken. Blanda ner gräddblandningen och grönsakerna i spaghettin och värm upp.
Servera genast med äggulor och resten av den rivna osten. Toppa gärna pastan med knaperstekt bacon