Vårsoppa med gröna ärter och dill

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

En härligt fräsch soppa med tydlig smak av dill. Denna gång använde jag frysta ärter, majs och paprika - fungerade lika bra som bara gröna ärter.

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 4 cm purjolök
  • Smör till stekning
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 750 g frysta ärter, majs och paprika
  • 1 l vatten
  • 3 tsk grönsaksbuljong
  • 2 msk creme fraiche
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • Salt
  • Peppar
  • 1 gnutta socker
  • Till garneringen
  • 1 hårdkokt ägg/portion (valfritt)
  • Strimlad röd paprika
  • Skivad purjolök
  • Instruktioner

    1. Låt smöret bli varmt i en kastrull, häll ner den hackade löken och låt fräsa en stund. Tillsätt tunt skivad purjolök och pressad vitlök och låt det puttra i några minuter - tillsätt vattnet och låt det koka upp, ha i buljongen.
    2. Häll ner de frysta grönsakerna och dill, krydda med salt och peppar (jag använder både vit- och svartpeppar) och en gnutta socker. Låt det koka i ca 10 minuter.
    3. Ta bort kastrullen från plattan och mixa soppan någorlunda slät (det ska vara lite bitar av skal kvar), ställ tillbaka kastrullen på spisen och koka upp. Tillsätt creme fraich och vinägern. Smaka av.
    4. Servera med ett gott bröd till, jag la ner ett hårdkokt ägg i varje skål innan jag hällde upp soppan. Garnera med purjolök och paprika.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Osapia 14 mars 2013

    Hur mycket dill??

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben