Soppa på gröna ärter

Serverar: 4 portioner

Inte bara ärter utan ägg och avokado med! :)

Ingredienser

  • 7 dl gröna ärtor
  • 1 l vatten
  • 1 dl kycklingfond (egen)
  • 1 dl vitt vin
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 3 st lagerblad
  • 1/2 dl färsk persilja
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Till servering
  • 4 st ägg, krämiga 4 st
  • 2 st avokado, tärnade
  • 1 dl gröna ärtor
  • Instruktioner

    1. Fräs gul lök och vitlök i olja i en kastrull ca 10 minuter. Tillsätt lagerblad och vitt vin.
    2. Koka tills vinet nästan kokat in i löken, tillsätt vatten och kycklingfond/buljongtärning.
    3. När soppan kokat upp tillsätter du gröna ärtor och väntar tills det börjar koka igen.
    4. Ta fram en kannmixer och häll i soppan, hackad persilja och olivolja. (Glöm ej att plocka ur lagerbladen innan du mixar).
    5. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
    6. Servering: Dela äggen på hälften och fördela i djuptallrikar, tärna avocado och lägg runt äggen. Toppa med gröna ärtor och lite färsk persilja. Du kan nu antingen slå på soppan, eller servera den i en kanna på bordet. Ringla gärna över lite extra olivolja också.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben