Zucchinifrallor

Serverar: 24 portioner

Saftiga goda frallor med zucchini och grahamsmjöl.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 1 dl ljummet vatten
  • 6 dl filmjölk
  • ½ dl olivolja
  • 2½ dl grovt riven zucchini
  • ½ tsk salt
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 8 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i vattnet. Värm filmjölk och olja till 37 grader. Häll det över jästen. Tillsätt zucchini, salt och mjöl. Arbeta degen smidig.
    2. Låt jäsa ca 40 minuter. Ta upp degen och knåda den smidig. Dela den i 24 delar och forma till frallor.
    3. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa.
    4. Grädda i 225 grader tills de fått fin färg, ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben