11:e köttfärssoppan

Serverar: 4 portioner

Det fanns många köttfärssoppor på Matklubben. Här kommer den elfte!

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 6 dl vatten + 1 köttbuljongtärning
  • 5 dl grönsaksjuice (finns vid hälsokosthyllan)
  • 1 hackad gul lök
  • 2 morötter i slantar
  • 3 dl "frysgrönt" (=ärtor/majs/paprika)
  • 3-4 dl "bruten" spaghetti (gärna fullkorn)
  • Örtsalt
  • Vitlökspeppar
  • Allkrydda
  • Instruktioner

    1. Bryn färsen i smör i stekpanna. Krydda. Lägg över i kastrull (stor nog för soppkok).
    2. Tillsätt buljong, juice och grönsaker. Koka ca 5 min.
    3. Tillsätt spaghettin och koka tills den är färdig. Smaka av!
    4. Serveras gärna med vitlöksbaguetter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben