Chokladkaka med chokladkräm

Serverar: 8 portioner

Kladdig chokladbotten med chokladkräm ovanpå.

Ingredienser

  • Botten
  • 100 gram Smält smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kako , siktad
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Chokladkräm
  • 2 dl grädde
  • 200 gram ljus blockchoklad
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret, låt svalna. 2. Vispa ägg och socker pösigt. 3. Blanda samman mjöl, kako, vaniljsocker. 4. Rör ner mjölblandningen i äggsmetan. 5. Tillsätt smöret. 6. Häll smeten i smord, bröad form (löstagbar botten) 7. Grädda i 175 grader i ca. 25 minuter. Låt kallna så stelnar den. 8. Skär chokladen i bitar. 9. Värm grädden till kokpunkten. Ta den från värmen. 10. Tillsätt chokladen i bitar och vaniljsockret. Rör om till det smält. 11. Låt krämen svalna. Häll upp i en skål. Ställ in i kylen. Rör om i den då och då (ca. var 10:e minut) tills den tjocknar. Tar ca. 1 timme. 12. Bred chokladkrämen över kakan. 13. Servera med vispad grädde och ev. konserverade mandariner el. dylikt

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben