Serverar: 8 portioner
Kladdig chokladbotten med chokladkräm ovanpå.
1. Smält smöret, låt svalna. 2. Vispa ägg och socker pösigt. 3. Blanda samman mjöl, kako, vaniljsocker. 4. Rör ner mjölblandningen i äggsmetan. 5. Tillsätt smöret. 6. Häll smeten i smord, bröad form (löstagbar botten) 7. Grädda i 175 grader i ca. 25 minuter. Låt kallna så stelnar den. 8. Skär chokladen i bitar. 9. Värm grädden till kokpunkten. Ta den från värmen. 10. Tillsätt chokladen i bitar och vaniljsockret. Rör om till det smält. 11. Låt krämen svalna. Häll upp i en skål. Ställ in i kylen. Rör om i den då och då (ca. var 10:e minut) tills den tjocknar. Tar ca. 1 timme. 12. Bred chokladkrämen över kakan. 13. Servera med vispad grädde och ev. konserverade mandariner el. dylikt