3 enkla grilltillbehör

Serverar: 4 portioner

Tre goda röror att servera till grillat: mangosalsa, guacamole, och oliv- och sardellröra.

Ingredienser

  • Mangosalsa
  • 2 mogna mangofrukter
  • 1 sommarlök
  • 1 lime (saft och rivet skal)
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • Libbsticka eller annan ört
  • Salt
  • Peppar
  • Guacamole
  • 2 mogna avokadofrukter
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyftor
  • 0.5 pressad citron eller 1 pressad lime
  • 3 msk olivolja ev
  • Oliv- och sardellröra
  • 0.5 ask sardeller
  • 2.5 dl svarta oliver
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Mangosalsa: Skär ner mangon i mindre tärningar. Skiva sommarlöken tunt på sniskan. Blanda mangon, olivoljan, äppelcidervinägern, löken, saften och skalet från limen i en skål. Smaksätt med libbsticka, salt och peppar.
    2. Guacamole: Finhacka löken. Rosta vitlöken i lite olja tills den fått en brun färg. Gröp ur avokadon och mosa med en gaffel. Mosa vitlöken och lägg i. Ta 2 msk av den finhackade löken och tillsätt i blandningen, häll i saften från citronen (eller limen) samt blanda i olivoljan. Smaksätt med salt och peppar.
    3. Oliv- och sardellröra: Häll allting förutom olivoljan i en mixer eller matberedare. Mixa till en slät massa. Mata i olivoljan. Smaksätt med salt och peppar

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben