Tre goda röror att servera till grillat: mangosalsa, guacamole, och oliv- och sardellröra.
Ingredienser
Mangosalsa
2 mogna mangofrukter
1 sommarlök
1 lime (saft och rivet skal)
0.5 dl olivolja
1 tsk äppelcidervinäger
Libbsticka eller annan ört
Salt
Peppar
Guacamole
2 mogna avokadofrukter
1 gul lök
1 vitlöksklyftor
0.5 pressad citron eller 1 pressad lime
3 msk olivolja ev
Oliv- och sardellröra
0.5 ask sardeller
2.5 dl svarta oliver
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
Salt
Peppar
Instruktioner
- Mangosalsa:
Skär ner mangon i mindre tärningar. Skiva sommarlöken tunt på sniskan. Blanda mangon, olivoljan, äppelcidervinägern, löken, saften och skalet från limen i en skål. Smaksätt med libbsticka, salt och peppar.
- Guacamole:
Finhacka löken. Rosta vitlöken i lite olja tills den fått en brun färg. Gröp ur avokadon och mosa med en gaffel. Mosa vitlöken och lägg i. Ta 2 msk av den finhackade löken och tillsätt i blandningen, häll i saften från citronen (eller limen) samt blanda i olivoljan. Smaksätt med salt och peppar.
- Oliv- och sardellröra:
Häll allting förutom olivoljan i en mixer eller matberedare. Mixa till en slät massa. Mata i olivoljan. Smaksätt med salt och peppar
Liknande recept
Kommentarer (0)