Adventspaj

Serverar: 8 portioner

En ljuvligt saffransdoftande adventspaj som passar perfekt nu i juletider. Pajen går utmärkt att förbereda och kan ätas såväl varm som kall. Glutenfri.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör
  • 3½ dl fin glutenfri mjölmix, 210 g
  • 1 tsk salt
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 8-10 körsbärstomater
  • 1 gul lök
  • 140 g tärnat bacon
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 1½ dl riven lagrad ost
  • ½ g saffran, 1 kuvert
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda smör, mjölmix och salt, gärna i köksmaskin. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Den blir ganska kladdig. Bred ut degen i en pajform, t ex med smörkniv. Låt vila kallt i 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter.
    3. halvera körsbärstomaterna och fördela i formen. Skala och finhacka löken och lägg den ovanpå körsbärstomaterna tillsammans med bacon. Vispa samman äggstanningen och häll på den.
    4. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 40 minuter eller tills pajen stannat helt och fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben