Adventspaj

Serverar: 8 portioner

Adventspaj

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 125 g smör
  • 3 msk vatten
  • Garnering
  • 1 - 2 förp Scan olivmortadella à 100 g
  • 2 tomater i klyftor
  • Svarta oliver
  • Basilika
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 2½ dl riven lagrad ost t ex cheddar
  • 1 dl riven parmesanost
  • 4 soltorkade tomater strimlade
  • Instruktioner

    1. Hacka samman pajdegen för hand eller i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ pajdegen i kylen ca 20 min. Sätt ugnen på 200ºC. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 10 min.
    2. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Strö ost och tomater i pajskalet. Häll på äggstanningen. Grädda ca 30 min. Dekorera pajen med tomatklyfta, olivmortadella, oliv och basilika som sätts på cocktailpinne.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    EowynUndomiel 24 oktober 2008

    är väl alltid nåt att testa :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben