Exotisk adventspaj

Serverar: 10 portioner

Tid: 30 minuter

Succé till advent! Eller någon annan gång också, för den delen.

Ingredienser

  • Pajskal
  • ca 15 st digestivekex
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk kardemumma
  • 1 krm malen ingefära
  • 50 g margarin eller smör
  • Fyllning
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 msk florsocker
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • Skal av en apelsin
  • 2 msk saft av apelsin
  • 1 gelatinblad
  • 1 banan
  • 2 clementiner eller 1 apelsin
  • 2 kiwi
  • 2 sharonfrukter
  • Instruktioner

    1. Kör digestivekexen och kryddorna i mixern så att de finfördelas.
    2. Blanda i det smälta matfettet. Tryck ut kaksmulsblandningen i botten och runt kanterna på en pajform med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Ställ formen i kylen medan du gör fyllningen.
    3. Blanda osten med socker och saft och skal av riven apelsin.
    4. Använd gärna matberedare. Blanda i creme fraiche och rör till en slät kräm. Vispa grädden och vänd ner den i krämen. Fyll blandningen i pajskalet. Ställ kallt en stund.
    5. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 10 minuter. Krama ur det och smält på svag värme. Häll i apelsinsaften.
    6. Skala och skär frukterna i klyftor eller skivor och lägg dem i ett fint mönster på fyllningen. När gelatinet börjar bli "simmigt" penslas det på frukterna i omgångar. Låt pajen stå kallt före serveringen.
    7. Bjud gärna med en glasskula till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    bodenflicka 26 november 2012

    Ingrediens-listan stämmer inte! Kardemumma: finns ingen mängd angivet.

    bodenflicka 26 november 2012

    Ingrediens-listan stämmer inte! Kardemumma: finns ingen mängd angivet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben