Ädel kycklinggratäng

Serverar: 4 portioner

Ädelosten i såsen kompletterar den milda kycklingsmaken perfekt. Servera med ugnsbakade morötter, palsternackor, rödbetor och rödlök.

Ingredienser

  • 8 kycklinglårfiléer
  • 1 msk smör eller margarin
  • Salt
  • Peppar
  • 2 päron
  • Sås
  • 2 dl vitt torrt vin
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 140 g gräddädelost
  • Tillbehör
  • Ansade grönsaker i bitar, t.ex
  • Morötter
  • Palsternackor
  • Rödbetor
  • Rödlök
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Använd dig av ca 700 g grönsaker.
    2. Bryn kycklinglårfiléerna runtom i matfett, salt och peppra. Lägg över i ugnsfast form. Skala och skär päronen i klyftor. Blanda med filéerna.
    3. Sås: Koka upp vin och grädde. Lägg i ädelost skuren i bitar och rör tills osten smält. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen i formen. Värm i ugnen i 200 grader ca 25 minuter.
    4. Tillbehör: Lägg grönsakerna i en annan form. Ringla över olivolja, salta och peppra. Baka i ugnen bredvid kycklingen.
    5. Om man fryser in gratängen (ej grönsakerna) tina upp den långsamt, gärna i kylen 10-12 timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben